Wanneer Crypto’s meest betrouwbare verkoopsignaal uitvalt, staat de Bitcoin Bull Run aan

Crypto-handelaren vertrouwen op verschillende hulpmiddelen om toekomstige Bitcoin-prijsactie en trendveranderingen te helpen voorspellen. Weinig tools zijn in de loop der jaren zo betrouwbaar geweest als de TD Sequentiële indicator, gecreëerd door markttimingsexpert Thomas Demark.

De paar keer dat deze tool faalde op de hoogste tijdframes, is Bitcoin absoluut geëxplodeerd in de maanden erna. Is deze keer anders en zal het verkoopsignaal dat het geeft betrouwbaar zijn? Of is dit de laatste kans om Bitcoin te kopen onder het oude record van $20.000?

Bitcoin Triggers Zeldzaam Verkoopsignaal dat ooit mislukte Kicked Off The Bull Market

Bitcoin is historisch gezien een van de meest volatiele activa, vanwege het speculatieve karakter ervan en stijgt van letterlijk niets naar bijna $20.000 in 2017.

De cryptocurrency pikt weer stoom op, en er zou weer een stierenmarkt kunnen beginnen. Als eerste in zijn soort is Bitcoin iets meer dan tien jaar oud en heeft het nog maar twee eerdere berenmarkten te gaan.

Maar beide vorige berenmarkten, eindigden toen de TD Sequential-indicator op maandtermijnen een „8“ verkoopsetup perfectioneerde, voordat ook een „9“ set up werd geperfectioneerd.

Typisch, een TD 9 signaal suggereert trends zijn bijna uitputting, en de tool is betrouwbaar geweest alle in de hele berenmarkt op dagelijkse en wekelijkse tijdschema’s op het bellen van tops en bottoms in Bitcoin en altcoins.

De hoogste tijdsframesignalen zijn meestal ook het meest dominant en effectief bij het voorspellen van de toekomstige trend. In de laatste twee gevallen is de TD Sequential echter jammerlijk mislukt op de maandelijkse tijdframes bij het bellen naar de top, waardoor beleggers mogelijk een rally van meer dan 8.000% missen.

Nu is het signaal terug, maar is dit keer anders?

Fool Me Twice: niet vallen voor de TD Sequential In A Crypto Bull Market

In 2013, toen de TD Sequentiële indicator geperfectioneerd een „8“ en „9“ verkopen setup, doen zou zijn geweest een ernstige fout. Het verkopen van een 8,000% rally zou gemist hebben.

Jaren later, toen de meer uitgebreide berenmarkt eindigde, explodeerde Bitcoin met nog eens 4.700% na de geperfectioneerde setups. Opnieuw zou de verkoop als investeerder rampzalig zijn geweest. Tijdens de rally van 2017 heeft de TD Sequential zelfs een „13“ countdown sell setup teweeggebracht, wat betekent dat de trend ernstig overtrokken is.

Toch kon het Bitcoin nog steeds niet neerhalen, en in plaats daarvan piekte het vijf maanden later van $3.000 naar $20.000.

De TD „8“ is geperfectioneerd, en een andere hogere high volgende maand zou de „9“ perfectioneren. Dan is het kijken en wachten, om te zien of het verkoopsignaal deze keer werkt of dat een andere impuls van meerdere duizenden procenten volgt.

Comments are disabled